Komende week weer KWF-collecte

1024 723 KWF Kankerbestrijding Alkmaar

Van 2 t/m 8 september vindt weer de traditionele collecte van KWF Kankerbestrijding plaats. Landelijk gaan meer dan 80.000 collectanten de straat op, in Alkmaar zijn er ruim 500  vrijwilligers actief. Naast de huis-aan-huiscollecte is er op zaterdag 8 september ook een straatcollecte in winkelcentrum Oudorp.

Ook dit jaar maakt KWF Alkmaar weer gebruik van PIN-bussen. Er zijn tien PIN-bussen beschikbaar. Daarnaast kan gebruik worden gemaakt van de Ideal QR-code. Die code staat zowel op de collectantenpas als de zg. Niet-thuiskaart. Met de camera van je smartphone scan je deze code met de bankapp van de Rabobank of van KNAB. Vervolgens kun je in drie stappen alsnog een bedrag doneren. Beide mogelijkheden (PIN-bus en QR-code) zorgen ervoor dat ook bij gebrek aan contact geld toch een bijdrage kan worden overgemaakt.

Onderzoek maar oorzaken kanker

Jaarlijks sterven in ons land ongeveer 45.000 mensen aan de gevolgen van kanker. Daarmee is deze ziekte nop steeds doodsoorzaak nummer 1 in Nederland. Maar dankzij de gezamenlijke inspanningen van wetenschappers over de hele wereld weten we steeds beter hoe kanker ontstaat. Sinds de oprichting van KWF in 1949 zijn de overlevingskansen voor kankerpatiënten meer dan verdubbeld. Toch is onderzoek nog steeds hard nodig. Immers, een op de drie Nederlandser krijgt in zijn leven de diagnose kanker. Met deze collecte zamelt KWF geld in voort onderzoek. Dat moet leiden tot minder kanker, meer genezing en een betere kwaliteit van leven voor kankerpatiënten. U doneert toch ook?