Partners

’t Praethuys

’t Praethuys zet zich in voor het welzijn van een ieder die met kanker te maken heeft en biedt aandacht, steun en informatie. Je bent welkom voor een gesprek, voorlichting, een activiteit, contact met lotgenoten of om even te ontspannen. In ’t Praethuys kan iedere bezoeker inspiratie opdoen.
Op elk moment van de dag zijn er deskundige vrijwilligers aanwezig. Ze luisteren, helpen je de zaken op een rijtje te zetten en wijzen je de weg. Soms ben je de enige, soms zijn er andere mensen. Je bepaalt zelf wanneer je komt en gaat. ’t Praethuys staat voor warmte en aandacht. Nieuwsgierig geworden? Loop gewoon eens binnen. Pas als je binnenstapt weet je wat ’t Praethuys voor je kan betekenen. Meer informatie vind je de website bij AGENDA en of INLOOP & GROEPEN. Natuurlijk kun je ons ook op facebook volgen.

www.praethuys.nl

Kankerspoken

Kankerspoken is onderdeel van ‘Stichting verdriet door je hoofd’ en heeft als kerndoel: het informeren en ondersteunen van kinderen en jongeren (3-18 jaar) met een vader of moeder met kanker. Dat gebeurt via de website en facebook. Maar Kankerspoken is niet alleen voor kinderen belangrijk. Ook ouders, hulpverleners, leerkrachten en andere betrokkenen kunnen er tips, adviezen en informatie op vinden. Over chemotherapie, radiotherapie, pillen, verdrietig zijn, hoop hebben, weer beter worden, niet meer beter worden en nog heel veel meer. De kinderen kunnen tekeningen opsturen en er is een boekenlijst. Zo krijgen ook volwassenen inzicht in wat er in deze kinderen omgaat zodat kinderen én ouders beter met de situatie om kunnen gaan.

www.kankerspoken.nl